Oz Velgen Kopen - Oz Racing

Gepubliceerd jul. 02, 22
8 min read

Sportvelgen - Banden En Wielen Centrum

De beste banden voor of achter? Monteer de minst versleten of nieuwe banden altijd op de achteras, dat is ons advies. Waarom wij dit advies geven, vertellen we je in deze blog (OZ Racing - Racing Products).

Waar moet je op letten? De spanning, profieldiepte en slijtage van je autobanden kun je eenvoudig zelf controleren. Bekijk onze instructievideo's en lees de aanvullende tips. Waarom bandspanning controleren? Uit elke band ontsnapt continu een beetje lucht - OZ VELGEN wat past wel / niet. Daarom is het belangrijk om maandelijks de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging.

Oz Aluminium Velgen

Een te hoge bandenspanning is ook niet goed: dit zorgt ook voor een slechter contact met de weg en een hogere bandenslijtage. TPMS Sinds november 2014 moeten alle nieuwe auto's zijn voorzien van een zogenaamd 'Tyre Pressure Monitoring System'. Dit systeem houdt in de gaten of je banden op spanning zijn en waarschuwt wanneer één of meerdere exemplaren meer dan 20 procent onder de vereiste spanning komt.

Zestig procent op te lage bandenspanning In Nederland rijdt liefst zestig (!) procent van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kan per auto per jaar oplopen tot 150 euro aan extra brandstofkosten. In de ANWB-winkel kun je terecht voor een bandenspanningsmeter voor een veilige én voordelige rit. In 5 eenvoudige stappen zelf je banden op spanning brengen: Stap 1 Zoek in het instructieboekje van je auto naar de juiste bandenspanning.

Oz Racing Velgen

Stap 2 Stel de bandenpomp in op de gewenste spanning. Controleer je bandenspanning bij voorkeur wanneer je die dag nog niet met de auto hebt gereden of maximaal 5 kilometer hebt afgelegd. De fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking; houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Stap 4 Sluit de bandenpomp op het ventiel aan. Houdt het mondstuk recht en houdt deze net zo lang aangedrukt tot de band op de juiste spanning is. Je hoort dan een piepje vanaf de pomp. Vergeet na afloop niet het ventieldopje weer op de band te draaien! Stap 5 Wanneer je toch de bandenspanning aan het controleren bent, neem dan ook meteen het reservewiel in de kofferbak mee.

Velgen Kopen

Zo’n zogenaamde ‘thuiskomer’ heeft een veel hogere bandenspanning; kijk voor de juiste spanning in het instructieboekje van je auto. Profieldiepte en banden controleren op slijtage Elke band slijt en verliest dus profieldiepte. Minder profiel betekent een slechtere afvoer van water. Dat kan uiteindelijk leiden tot aquaplaning. Je heeft dan geen contact meer met de weg maar rijdt op een film van water, wat tot een slippartij kan leiden.

: Vervang banden als ze minder dan 2 mm profiel hebben. In 3 eenvoudige stappen zelf je bandenprofiel controleren: Stap 1 Parkeer je auto op een egale ondergrond. Stap 2 Draai de banden van je auto in, zodat je goed zicht hebt op het loopvlak van de band. Stap 3 Plaats de profieldieptemeter op verschillende plekken in een groef op de band en lees de profieldiepte af op de profieldieptemeter.

Auto Laten Verlagen

Wanneer nieuwe banden? Wettelijk zijn banden aan vervanging toe bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter. Maar met het oog op de verkeersveiligheid is dat eigenlijk al te weinig. De ANWB adviseert daarom je banden te vervangen wanneer er twee millimeter profiel of minder op zit. Winterbanden vervang je wanneer er minder dan vier millimeter profiel op zit.

De buitenzijde van het loopvlak (het deel dat contact heeft met het wegdek) is dan nog goed, maar aan de binnenzijde kan het profiel al bijna zijn weggesleten. Je band staat dan niet recht onder de auto. Laat de garage dit controleren en de band zo nodig vervangen (4 OZ RACING Velgen). Advies bij twijfelgevallen Maakt je auto een raar geluid, hangt er een vreemde geur of weet je niet wat te doen als een lampje gaat branden? Ook dan kun je de Wegenwacht bellen! De Technische Helpdesk is iedere dag bereikbaar tussen 07.

Originele Oz Rally Racing Velgen

Niet elke autoband is hetzelfde. Met sommige banden en te zachte banden doet je auto bijvoorbeeld langer over remmen en verbruik je meer brandstof. Alle autobanden lopen langzaam leeg, dus moet je er elke twee maanden wat lucht bij doen. Als je dat telkens doet, kun je veel geld besparen en zorg je voor minder CO2-uitstoot.

Daardoor heb je minder brandstof nodig voor een ritje en stoot je minder CO2 uit. Zo zijn bepaalde autobanden beter voor het klimaat dan andere en maak jij minder kosten! Als iedereen in Nederland met gewone banden hun banden vervangt voor de meest zuinige banden, kunnen we 400 miljoen kilo CO2 per jaar minder uitstoten.

O.z. Lichtmetalen Velgen

Met de labels kun je gemakkelijk banden vergelijken, zodat je kunt kiezen welke banden beter zijn voor je portemonnee en het klimaat. Op het bandenlabel vind je 3 gegevens: de score voor brandstofverbruik staat links op het label de score voor de remafstand bij een noodstop met nat weer staat rechts op het label de score voor geluid staat onderaan Bekijk onderstaande video om te weten waarom de 3 gegevens belangrijk zijn.

Het bandenlabel vertelt welke invloed de band heeft op de veiligheid, brandstofverbruik en geluidsproductie van jouw auto. Dit maakt het vergelijken van de prestaties van autobanden makkelijker. Top 3 velgen OZ Racing. Banden zijn het enige contact met het wegdek en bepalen voor een belangrijk gedeelte de prestaties van de auto, waaronder het weggedrag. Zo presteren verschillende banden anders onder slechte weersomstandigheden en hebben ze effect op de grip op nat wegdek en de remweg.

Oz Racing Velgen Eenvoudig En Snel Bestellen

Oz Racing - Racing ProductsOz Racing Velgen

Banden met een betere labelwaarde zijn zuiniger, wat goed is voor je portemonnee en het klimaat. En wist je dat je met stillere banden geluidsoverlast tot wel 75% kan verminderen? Met de beste banden rij je veiliger, zuiniger en stiller - OZ aluminium velgen. Dus vraag je autodealer of bandenspecialist naar het bandenlabel en kies de beste banden voor jouw auto.

Zo ben je altijd goed voorbereid op alle, vaak onverwachte, winterse omstandigheden. Laat bij de bandenwissel gelijk de bandenspanning controleren. OZ wielen. Een goede bandenspanning is beter voor de veiligheid en het klimaat. Meer over bandenspanning en veiligheid in de winter? Bekijk de tips op . Check je bandenspanning elke twee maanden Autobanden moet je goed verzorgen.

Velgen - Oz Racing

Oz (Racing) Velgen Kopen In NederlandOz Racing Velgen - Snelle Levering
Sportvelgen - Banden En Wielen CentrumOz Velgen - Alle Prijzen Nu Vergelijken

Pomp er lucht bij als het nodig is. Zet een herinnering op de kalender, in je agenda of je telefoon. Waarom moet je regelmatig je banden oppompen? Uitgeschreven tekst Bandenspanning, we denken er niet aan (OZ wielen).....maar het is wel belangrijk. Als je bandenspanning te laag is rijd je minder veilig. Bovendien zijn goed gevulde banden beter voor je portemonnee.

Autobanden lopen altijd langzaam leeg. Het liefst als ze nog koud zijn. Heb je al een stukje gereden en zijn je banden dus opgewarmd? Tel dan 0,3 bar bij de adviesspanning op. Zo rijd je veiliger, zuiniger en schoner! Hoe meet je de juiste bandenspanning? Je kunt het beste de bandenspanning checken wanneer de banden nog koud zijn - Originele OZ Rally Racing velgen.

O.z. Lichtmetalen Velgen

Door het volgende stappenplan te volgen kun je de bandenspanning berekenen en meten. Zoek in het instructieboekje van de auto, op de sticker in de deurstijl aan de bestuurderskant of het tankklepje de adviesspanning voor jouw type banden op. Check je bandenmaat op de zijkant van je band. Je kunt je bandenspanning ook opzoeken via de website watismijnbandenspanning. OZ Het grootste assortiment lichtmetalen velgen.

Vergelijk de maat van de band met die in de tabel over bandenspanning. Maar hoe pomp je je banden op? Bekijk voordat je de banden gaat oppompen de instructievideo van Milieu Centraal (OZ velgen). Vind de juiste bandenspanning Een (slimme) bandenpomp bij jou in de buurt Je kunt een bandenpomp vinden bij een benzinepomp of wasstraat, maar er komen ook steeds meer (slimme) bandenpompen op andere plaatsen.

Oz Aluminium Velgen

Nieuwe banden nodig? Vraag bij de autodealer of bandenspecialist naar het bandenlabel en kies de beste band voor je auto. Dan rij je veiliger, zuiniger, schoner en stiller. Op kiesdebesteband. nl staat meer informatie over de kwaliteit van autobanden en handige tips..

Oz Lichtmetalen VelgenOz Aluminium Velgen

Onderstaand een overzicht van enkele veel voorkomende vragen. Liever persoonlijk contact of staat uw vraag er niet bij? Neem direct contact met ons op. Bel 088 607 70 99 of mail naar . Ja, u kunt het onderhoud van uw leaseauto overal uit laten voeren. Mits dit een officiële merkdealer betreft.

Oz WielenHiervoor maakt u eenvoudig online een afspraak of belt u naar 076-8000000 om een afspraak te maken (OZ Velgen Kopen - OZ Racing). Heb ik recht op winterbanden en waar mag ik deze laten monteren? Als u dit niet zeker weet vraag dit na bij uw wagenparkbeheerder, of bel de Driver Desk op telefoonnummer 088-6077099 (optie 2).

Navigation

Home

Latest Posts

Kenteken Dagwaarde

Published Dec 07, 22
5 min read

Zzp'er; Prive Of Zakelijke Lease

Published Dec 05, 22
6 min read

Amsterdambanden

Published Sep 29, 22
6 min read