Waar Kan Je Het Best Een Goedkope, Nieuwe Motorhelm Kopen?

Gepubliceerd jul. 13, 22
5 min read

Motorhelm Test Review 2022

Een jethelm heeft dan weer als nadeel dat het onderste gedeelte van je gezicht niet beschermd is en zeker tijdens het rijden op de autostrade krijg je door de snelheid veel insecten en wind in je gezicht. Motorhelmen - Gratis Verzending & Retour!. Qua looks kun je tegenwoordig heel wat leuke modellen vinden, maar verlies de pasvorm niet uit het oog.

Een helm pas je dus maar beter even, tenzij je het merk kent en weet welk vlees je in de kuip hebt. Draag altijd oordopjes op je motor. Een motor die een stevig tempo haalt maakt best wel wat geluid en ook het verkeer rondom je kan gehoorschade met zich meebrengen.

Motorhelm Kopen? - Handige Online Keuzehulp

Jij wilt toch niet bezweet als een otter aankomen op het feestje, wel? Bekijk dus zeker de ventilatiemogelijkheden voor je een nieuwe helm aankoopt. Zo, nu weet je weer heel wat meer als je tussen verschillende motorhelmen moet kiezen. Doe er je voordeel mee! .

Motorhelm KopenMannen Motorhelm
Motorhelm Dames KopenMotorhelmen Zijn Er In Vele Soorten

Daarom is het belangrijk om na te gaan wat voor jou écht telt. Op de scooter of lichte motor, korte ritten, gebruik in de stad. Plus = makkelijk op en af zetten, veel ventilatie, uitstekend zicht rondom, Min= géén bescherming voor gezicht of ogen, géén kinstuk, Qua looks zit je met de trendy jethelmen sowieso goed.

Top 10 Motorhelmen 2022

Wie op een racecircuit wil rijden, is verplicht dit soort helm te gebruiken. De integraalhelm biedt dan ook de best mogelijke bescherming. Plus= volledige bescherming van gezicht en kin, ingebouwd vizier, stiller dan andere helmen, Min= minder ventilatie, iets moeilijker op en af te zetten, de juiste maat is cruciaal voor het draagcomfort Eigenlijk is de systeemhelm ’n slimme variant op de integraalhelm.

Ideaal dus voor rijders die met een trail- of adventuremotor rijden. Plus= Comfortabel, bescherming op straat en off-road, stiller dan een crosshelm, kan gecombineerd worden met een crossbril. Min= Minder ventilatie, zwaarder dan een crosshelm, niet geschikt voor motorcross of endurocompetitie. Zowel voor het draagcomfort als de best mogelijke bescherming is het cruciaal dat de helm goed past.

Helmen - Motorhelmen - Motorhuis

Daarom moet je dus echt meten. Hoe ga je te werk om jouw maat op nemen?1. Neem een meetlint (of een touw en een meter)2. Meet de omtrek van je voorhoofd of beter nog vraag iemand om je hier mee te helpen (Een motorhelm kunt u online kopen). Vooraan plaats je het meetlint 1,5 à 2,5 cm boven de wenkbrauwen, houd het lint over het grootste/breedste deel van je hoofd.

MotorhelmMotorhelm Winkel

Vergelijk de hoofdomtrek met de onderstaande maattabel. Dat een helm knelt terwijl je ‘m opzet is normaal. Een motorhelm moet immers goed passen als je ‘m aan hebt! Een goede helm moet wel goed aansluiten ter hoogte van de wangstukken. Je zal een beetje het gevoel krijgen dat je wangen wat naar boven worden gedrukt.

Motorhelmen - Grootste Aanbod Top Merken

Check zeker ook dat je oren lekker zitten! En hou er ook rekening mee dat de binnenvoering na een twintigtal uren minder strak aansluit - Alles over helmen. Sommige merken gaan nog een stap verder dan andere om optimaal draagcomfort te verzekeren. Zo maakt Scorpion gebruik van het Air, Fit systeem. Dit ingenieuze pompje in het kinstuk laat toe om de wangstukken op te blazen voor een meer aansluitend gevoel.

Klinkt interessant? Check hier Scorpion helmen van Helmonline Kijk je helm goed na als je bent gevallen. Motorhelm kopen. Zeker na een zwaardere crash is de kans groot dat de helm stuk is. De enige manier om dit zeker te weten is een scan. Ook barstjes in het piepschuim zijn een teken aan de wand.

Shop A-merken Motorhelmen

Zorg dus voor dat je een helm vervangt als dat nodig is - Goedkope motorhelm kopen?. Hoe vaker je een helm gebruikt hoe groter de impact van het gebruik op de integriteit van de helm. Zeg maar de deugdelijkheid. Extreem of intensief gebruik spelen uiteraard ook een rol. Online een motorhelm kopen: waar kun je uit kiezen?. Fabrikanten geven zelf vaak aan dat 5 jaar een aangewezen moment is om je motorhelm in te ruilen voor ’n nieuwer exemplaar.

Meestal zal de slijtage van een motorhelm het meest zichtbaar zijn aan de binnenkant. De voering en of het piepschuim dat los komen of barstjes in het piepschuim, het zijn allemaal indicaties dat het tijd is om te veranderen van helm. De buitenschaal die broos wordt, barstjes vertoont of andere schade opliep, wijzen allemaal op de structuur van de helm die is aangetast.

Helm Kopen - Kleding En Techniek

Na verloop van tijd zal de binnenvoering minder strak zitten. Je kan makkelijk testen of de padding in jouw motorhelm aan vervanging toe is. Schud je hoofd van links naar rechts. Blijft de helm lekker zitten of beweegt hij over en weer? Als de helm op je hoofd schudt, is het tijd voor een nieuwe binnenvoering.

Stel u eens voor: U valt met een snelheid van 80 km/u met een te grote helm. U raakt met de helm de grond met 80km/u en maakt in de helm (1 a 2 cm) nog steeds smak met 80 km/u. Dan heeft de helm uw val niet optimaal opgevangen.

Motorhelm Dames

De helm dient goed aan te sluiten, om uw hoofd te beschermen. Vandaar dat er ook maten zijn aangegeven. Daarnaast zal de juiste helm ook stiller zijn tijdens het motorrijden. Het is uiteraard erg belangrijk dat u de juiste maat helm koopt. Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u zelf bepalen wat de juiste maat voor u is.Meet ongeveer 15 mm / 25 mm boven uw wenkbrouwen, over het breedste/grootste gedeelte van uw hoofd. De gemeten omtrek geeft een goede aan. Zet de helm op die overeenkomt met de gemeten omvang en sluit de kinband (Helmen kopen met 24 uurs Levering). Een helm moet strak zitten, maar mag niet drukken. De wangstukken mogen strak `aan` zitten.

Meer van Autovergelijker

Navigation

Home

Latest Posts

Kenteken Dagwaarde

Published Dec 07, 22
5 min read

Zzp'er; Prive Of Zakelijke Lease

Published Dec 05, 22
6 min read

Amsterdambanden

Published Sep 29, 22
6 min read