Auto Demontage

Gepubliceerd apr. 04, 22
6 min read

Autodemontage Nootdorp

Het ene deel van het bedrijf levert (jonge) gebruikte onderdelen van Peugeot en Citroën, het andere is een gespecialiseerd garagebedrijf. "De onderdelendivisie is opgericht in de tijd dat de Citroën DS nog volop rondreed", vertelt Jan Veltman, directeur van het garagebedrijf. "Er was een tekort aan onderdelen voor dit model, daarom startte mijn schoonvader met de verkoop van gebruikte onderdelen.

Onderdelen waar je normaal lang op moet wachten, kunnen wij snel leveren", aldus Veltman."We leveren aan particulieren en dealers. Soms komen de klanten zelfs via de merkimporteur bij ons binnen. In onze werkplaats zien we de vraag naar gebruikte onderdelen groeien. Niet alleen vanwege de prijs, maar beslist ook vanwege toenemend milieubewustzijn - autodemontage van gils.

Achterbumper Nissan Almera

In Frankrijk is een garage zelfs verplicht om klanten een reparatie met gebruikte onderdelen aan te bieden. Dat zie ik in Nederland nog niet gebeuren - mitsubishi front." Groene gedachte wordt geremd door technische vooruitgang Met name voor garagebedrijven die in de zakelijke markt actief zijn, is de montage van gebruikte delen vanuit het groene perspectief erg belangrijk.

Steeds meer zakelijke klanten, zoals banken en leasemaatschappijen, laten het duurzame aspect zwaar meetellen als ze op zoek gaan naar een partner voor hun wagenpark. Hergebruik van onderdelen is dan geen wassen neus, maar verantwoordelijkheid nemen."Het wrange is dat de technische ontwikkelingen het hergebruik van met name elektronische onderdelen steeds lastiger maken.

Sloopauto Verkopen Amsterdam - Kapotte Auto - Schadeauto

Dat maakt weliswaar autocriminaliteit lastiger, maar je bent hierdoor wel gebonden aan een nieuw, blanco onderdeel. Daar profiteert de autofabrikant uiteraard ook weer van. Bovendien zijn onderdelen die schijnbaar gelijk zijn door tussentijdse updates en uiteenlopende toeleveranciers niet altijd uitwisselbaar (navigatie fiat croma). Maar gelukkig kun je nog heel veel onderdelen wél hergebruiken.

Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Niet Functionerende Auto? - Verkoop Uw Sloopauto Aan Ons!

Zet ze naast elkaar: een elektrische auto en een moderne diesel. De gemiddelde persoon zal het echte verschil tussen die twee pas met een blik onder de motorkap ontwaren. De zuigers, bougies en kleppen van de brandstofauto zien we niet in de elektrische wagen, die dan wel weer een elektromotor, motorcontroller en een batterij bevat.

“Maar we weten pas echt hoe groen een windmolen of elektrische fiets is, als we ook een ecologische voetafdruk van de productie én de recycling maken.” De uitstoot van de wieg tot het graf van een product berekenen dus. Doen we dat niet, dan draaien we onszelf volgens hem “een groen rad voor de ogen”.

18 Sloopauto Tips – Alles Over Je Auto Naar De Sloop Brengen

Elektrische auto’s werden daarbij vergeleken met brandstofauto’s. Conclusie: een e-auto is niet klimaatneutraal, maar wel stukken schoner. Een volledig elektrische auto stoot gemiddeld 70 procent minder CO2-uit dan een vergelijkbare benzine-auto. En rijdt de elektrische auto niet op groene maar op grijze stroom (opgewekt met fossiele brandstoffen), dan is de uitstoot altijd nogeen derde minder.

Zet je dat motortje er later pas op, dan is alleen het motortje een apparaat. Afvalberg vol stekkers Maar hoe zit het dan met de afvalkant van de e-auto en andere elektra met een duurzaam imago? Daarover is nog opvallend weinig informatie te vinden. De cijfers díe er zijn, gaan niet specifiek over groene e-waste maar over ál het afval met een stekker of batterij.

Sloopauto Ophalen - Uw Oude Auto Verkopen En Autosloop

Deze organisatie werd eind 2019 opgericht om apparatuur in te zamelen voor recycling en vertegenwoordigt ruim 3000 producenten en importeurs van witgoed tot audioapparatuur. De berg e-waste groeit harder dan we inzamelen, vertelt ze. Zelfs in landen met een formeel e-wastemanagementsysteem, zoals Nederland, gebeurt inzamelen en recyclen te weinig. Zo werd in 2019 nog geen vijfde van de wereldwijde e-waste officieel ingezameld en gerecycled, volgens de E-waste Monitor.

Uw Specialist In Auto-onderdelen.Auto Naar De Sloop: Wat Kost Dat?

En dat mag alleen een erkende verwerker doen. Ook is er sprake van smokkel, diefstal en zijn er vermoedens van georganiseerde misdaadpraktijken in deze circuits. We hebben dus maar beperkt zicht op wat er met ons afval gebeurt. Dat is gevaarlijk en zonde omdat het afval soms giftige stoffen bevat zoals cfk’s en kwik, maar ook miljarden aan waardevolle grondstoffen zoals ijzer, koper, aluminium en goud.

Minimaal €100 Voor Uw Sloopauto - Sloopauto Expert

Dat komt deels, zegt Gobits, doordat de definitie van e-waste is opgerekt (zie kader). “We moeten nu meer inzamelen, terwijl de consument een knuffelbeer met batterij niet snel zal herkennen als elektronisch afval. Dat speelgoed zal eerder in de kliko belanden dan bij een erkende verwerker.” De milieustraat en de overheidsvoorlichting zetten zo niet genoeg zoden aan de dijk.

Dat komt neer op zo’n 7,3 kilo per hoofd van de bevolking aan schroot van apparaten. Afgedankt zonnepaneel Terwijl we het recycleproces van e-waste dus nog niet onder de knie hebben, staat ons een vloedgolf van afgedankte ‘groene’ apparaten te wachten - Autosloperij. Veel van die spullen zijn nu nog maar kort op de markt, maar ze hebben niet het eeuwige leven.

Auto Naar De Sloop: Wat Kost Dat?

Het lood, staal, aluminium, kunststof en het accuzuur uit de accu (van een auto op fossiele brandstof) zijn goed te scheiden en te hergebruiken. Wat overblijft, past in een boodschappentas, aldus de website van Autorecycling Nederland (ARN). Maar de EU-regels voor batterijen zijn een stuk minder streng; die hoeven nu nog maar voor 50 procent te worden hergebruikt.

Batterijen uit een elektrische auto hebben weliswaar een langere levensduur en meer capaciteit dan een loodaccu, maar ze vormen wel een uitdaging om te recyclen. Ze worden namelijk niet ontworpen om ze makkelijk en efficiënt te demonteren, aldus SOMO. Simpelweg omdat fabrikanten verschillende batterijen maken: zowel in formaat en kracht als in de chemische samenstelling.

Minimaal €100 Voor Uw Sloopauto - Sloopauto Expert

“Batterijen worden verwarmd en hoogwaardige metalen zoals koper en kobalt worden gescheiden van plastic en ander materiaal.” “ Grondstoffenwinning voor e-auto’s gaat gepaard met kinderarbeid, conflict en vervuiling Maar lithium terugwinnen lukt nog niet goed, omdat de industrie daar nog niet goed op is ingericht, zegt Kes. “Dat vraagt om een aanvullende technologie, die nu nog in de pilotfase zit en pas over een paar jaar beschikbaar is, en waarop verwerkingsbedrijven hun processen moeten aanpassen.

Van Gils Automotive Auto onderdelen

Address: Spiegelstraat 6, 2631 RS Nootdorp, Nederland
Phone: +31851301300
Email: service@vangilsautomotive.nl
Auto Recycling

Het is nu goedkoper en makkelijker om nieuw lithium te delven dan die terug te winnen met dure technologie.” Dat is een onwenselijke situatie, aldus SOMO, want de winning van lithium – en ook andere ingrediënten van de e-autobatterij zoals kobalt, nikkel, grafiet en mangaan – gaat veelal gepaard met ontwrichtende mijnbouwproblemen: vervuiling, waterschaarste, blootstelling aan giftige stoffen, kinderarbeid, conflict en beperkte betrokkenheid van gemeenschappen in de directe omgeving.

Mijn Auto Is Rijp Voor De Sloop, Kan Ik Afstand Doen

Twee derde van de kobalt komt uit Congo. Mangaan komt vooral uit Zuid-Afrika en grafiet uit China. Wat er van deze problemen daadwerkelijk aan de batterijen in een willekeurige elektrische auto zit, weten we niet. Nog te weinig bedrijven doen onderzoek naar de oorsprong van de grondstoffen die ze gebruiken.

Achterbumper Volvo V60Nissan Onderdelen Specialist


Zijn er ook oplossingen in zicht, en komen die snel genoeg? De lithium-ionbatterij staat gelukkig op de internationale agenda. Zo worden wereldwijd miljarden dollars aan onderzoek geïnvesteerd in duurzamere, energiezuinigere batterijen. Kes van ARN: “Verschillende automerken zijn bezig met het ontwikkelen van vervangbare onderdelen in een batterij, zodat die langer mee kan. auto portierrubbers kopen.” Volgens Kes zijn er veel initiatieven om de recycling van batterijen in Scandinavië te laten plaatsvinden.

Meer van Autoscout

Navigation

Home

Latest Posts

Kenteken Dagwaarde

Published Dec 07, 22
5 min read

Zzp'er; Prive Of Zakelijke Lease

Published Dec 05, 22
6 min read

Amsterdambanden

Published Sep 29, 22
6 min read