Motorhelm Online Kopen

Gepubliceerd jul. 26, 22
6 min read

Helm Kopen?

Of prijsstellen op een fraai tekening van de helm. Iemand die lange tourritten maakt zal veel draagcomfort en lage geluidsniveaus willen. Een off-road rijder zal een dual-sport helm kiezen die, afhankelijk van de omstandigheden, snel en eenvoudig aan te passen is. In het algemeen kun je zeggen dat hoe vaker je een helm draagt, des te hoger de prijs zal zijn.

In een dergelijk geval ‘woon’ je als het ware in je helm. Daarom moet een helm die dermate veel gebruikt wordt een verwisselbare voering hebben die gewassen kan worden. Daarnaast dienen de wangvullingen comfortabel te zijn en moet het vizier eventueel vervangen kunnen worden voor een getint exemplaar. We hebben het al eerder gezegd, en herhalen het maar weer: een kleine ergernis tijdens een rit van 50 kilometer, wordt een groot probleem als je 500 kilometer moet afleggen.

Motorhelmen - MotorkledingMotorhelm Kopen? - Handige Online Keuzehulp

Tijdens koud weer heb je veel aan een vizier dat niet snel beslaat, ook een Pinlock-systeem is uitermate handig. Een tip vanuit de praktijk: de coatings die bedoeld zijn om het beslaan van het vizier tegen te gaan slijten na verloop van tijd weg, maar een Pinlock-systeem blijft altijd werken.

Helmen - Motorhelmen - Motorhuis

Hierdoor heb je de keuze het wél of niet te gebruiken. Tijdens warm weer is het trouwens van belang om een systeemhelm goed te ventileren (Beste Motorhelm). Als je veel en dagelijks rijdt, is het belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteitshelm die je zeker vijf jaar kunt gebruiken. Indien je weinig kilometers maakt, dan volstaat uiteraard ook een goedkopere helm met minder opties.

Tot die tijd moet je vertrouwen op de reputatie van de fabrikant. De tweede groep betreft organisaties zoals SNELL of SHARP. Een fabrikant zal zijn helmen laten testen door een van deze keuringsorganisaties om op die manier de felbegeerde certificatie te verkrijgen. Een aantal willekeurig uitgekozen nieuwe helmen van verschillende productiedata (en helmmaten) wordt onderworpen aan een uitgebreide test.

Deze sticker geeft je de zekerheid dat jouw model helm onderwerp is geweest van een serieuze test en daarvoor glansrijk is geslaagd. Uiteraard is het niet zo dat het specifieke exemplaar dat jij hebt gekocht, ook daadwerkelijk is getest (Motorhelm kopen - Het grootste aanbod). De verschillende veiligheidskwalificaties focussen op een andere manier van botsen. Motorhelmen - Motorkleding. Bij sommigen ligt de nadruk op bescherming tegen scherpe voorwerpen, terwijl anderen meer kijken naar de wijze waarop een helm energie absorbeert.

Alles Over Helmen

Deze organisaties laten zware en scherpe voorwerpen vallen op de zijkant, het kinstuk en de bovenkant van een helm om te zien of deze doorboort worden. Op het eerste oog lijken deze helmen hierna onbeschadigd. Soms wordt er een kleine scheur zichtbaar, of is er een kleine splinter van de schaal van de helm af.

Motorhelm DamesWat Is Het Verschil Tussen Een Scooterhelm En Een Motorhelm?

Deze helmen zien er na een test meer beschadigd uit, maar dat is juist de bedoeling. De testhelmen absorberen de vrijgekomen energie en verspreiden die door de gehele schaal. Deze keuringsorganisaties nemen tevens een aantal schuine botsingen op in de resultaten. Welke test is beter? Deze vraag is al jaren het onderwerp van een hevig debat.

We weten immers vooraf niet waar wij mogelijk tegenaan botsen: een scherp of een stomp voorwerp. Het is dus een moeilijke afweging. Motorrijders komen tot verschillende conclusies als het gaat om in welke veiligheidskwalificatie ze meer vertrouwen hebben. Daarom hebben wij eerst gesproken over een goede pasvorm en daarna pas over veiligheidskwalificaties (Motorhelm dames) (Helmen kopen met 24 uurs Levering).

Motorhelm Kopen? Ruime Keuze En Vakkundig Advies

Motorhelmen Zijn Er In Vele SoortenMotorhelm

En dan maakt het niet uit welke veiligheidssticker er op zit. Zelfs een kleine botsing kan een nadelig effect hebben op de integriteit van de schaal van de helm. Met het blote oog is zelfs de meest structurele beschadiging aan een helm vaak niet te zien. Dit komt omdat de vrijgekomen energie is opgenomen door de EPS voering van de helm.

Deze EPS laag zit tussen de voering en de buitenste schaal van de helm in en is ontworpen om de meeste energie te verwerken. Een beschadigde EPS laag is niet meer in staat om de vrijgekomen botsenergie effectief te absorberen en te verspreiden. Als je helm een val heeft meegemaakt, zal hij vervangen moeten worden.

De Motorhelm, Alles Wat Je Er Over Moet WetenMotorkleding, Motorhelmen, Motorlaarzen, Motoraccessoires

Dus dat is het verhaal (Alles over helmen). Motorhelm online kopen. Wat? Of verwacht je een verwijzing naar de Heilige Graal van motorhelmen? Wil je dat die helm van 100 euro je beschermt tegen vallende sterren, een ingebouwde airconditioninginstallatie bezit en ook nog een voorraad koffie heeft die je via een rietje kunt drinken? Nou, vergeet het maar.

Motorhelm Kopen? - Het Grootste Aanbod

De keuze voor een helm is een zeer persoonlijke, vooral omdat je hoofd er vele uren zwetend in opgesloten zal zitten. Vergeet niet dat hoe meer energie je steekt in de aanschaf van een helm, des te tevredener je zult zijn met het uiteindelijke resultaat. Als je iets van het bovenstaande hebt opgestoken, dan moet het dit zijn: koop nooit een tweedehands helm; je weet niet wat er eventueel mee gebeurd kan zijn (VoordeelHelmen winkel).

Mocht je vervolgens zelf vallen of betrokken raken bij een aanrijding, dan zal die tweedehands helm je niet voldoende kunnen beschermen. En dat is het laatste wat je wilt! Een andere overweging is dat het niet prettig zal aanvoelen om je hoofd in een helm te steken die naar het opgedroogde zweet van een ander ruikt.

Iedere motorrijder die zijn veiligheid serieus neemt, zal een nieuwe helm kopen als die op de grond is gevallen. Uiteraard is dat prima, maar het is wel een dure hobby. De beste manier om je helm in een goede conditie te houden, is er zorgvuldig mee om te gaan (Motorhelmen - Grootste aanbod top merken). Dat is overigens volkomen terecht; je leven kan er vanaf hangen.

Uw Motorhelmen Specialist

Je kunt hem bijvoorbeeld bewaren in een speciaal daarvoor ontworpen tas. Bewaar je helm ook het liefst buiten het bereik van direct zonlicht, want zelfs de zon kan hem beschadigen. Op deze manier kan een motorhelm jarenlang in topconditie blijven. Zelfs als je maar zelden op je motor rijdt, dan nog is de vraag welke helm je moet kopen cruciaal.

Wij zullen je nooit teleurstellen. Waar je ook je nieuwe helm koopt, kies altijd voor een exemplaar dat is voorzien van een veiligheidscertificaat. Motorhelm online kopen. Veel succes met je nieuwe helm, rij veilig en geniet van iedere rit! .

Laten we meteen maar de knuppel in het hoenderhok gooien; goedgekeurd, betekent niet altijd goed bij een helm. Maar voor we hierop ingaan, beginnen we bij het begin en dat is het labeltje dat aan de kinband zit. Hierop staat namelijk heel belangrijke informatie. Ten eerste kijk je naar het cirkeltje met daarin de letter E, gevolgd door een nummer.

Motorhelmen - Motorkleding

Ieder ander nummer houdt in dat de helm in dat betreffende land gekeurd is (zie kader). Die helm kan overigens wel gewoon in ieder land verkocht worden. Het E-nummer geeft geen enkele indicatie over de kwaliteit, herkomst of beoogde (export-) markt van de helm (komen we zo nog even op terug met de pasvorm).In Nederland (E4) gebeurt dat gewoonlijk door TNO in Delft, maar niet in ieder land zijn de keuringsinstanties zo onberispelijk van aard… Dan is er ook nog een nummer dat voorafgegaan wordt door een letter (Motorhelm kopen? - Het grootste aanbod). Voor jethelmen is dit J en voor helmen met een beschermend kinstuk, zoals integraalhelmen, is dit P.

Meer van Auto verkopen

Navigation

Home

Latest Posts

Kenteken Dagwaarde

Published Dec 07, 22
5 min read

Zzp'er; Prive Of Zakelijke Lease

Published Dec 05, 22
6 min read

Amsterdambanden

Published Sep 29, 22
6 min read